Povratak na ostale recepte

Linguine s dagnjama

Linguine s dagnjama

Vrijeme pripreme 10 min Broj porcija 2 osobe Težina pripreme Lagano

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckano
  • prstohvat mljevenog suhog chillija
  • 1 filet Canicula slanih inćuna u maslinovom ulju
  • 12 komada cherry rajčica
  • 250 g linguine tjestenine
  • 1 staklenka Canicula očišćenih dagnji
  • malo bijelog vina
  • listić maslaca
  • sol, papar, maslinovo ulje

Način pripreme

U lonac stavite vodu za kuhati pastu i kada provri skuhajte linguine prema uputama na pakiranju.

Za to vrijeme tavu poškropite s malo maslinovog ulja te ugrijte na aganoj vatri. Na to dodajte nasjeckani češnjak, chilli, filet inćuna te razrežite cherry rajčice popola, zgnječite ih vrškom noža i dodajte u tavu.

Pazite na vatru jer ne smije biti pre jaka da potamni češnjak ili pre slaba da se inćun ne rastopi. U pripremljeni umak dodajte pola staklenke ocijeđenih dagnji (ili više - po želji), malo bijelog vina i listić maslaca, promiješajte i ostavite da se kuha nekoliko minuta.

Za to vrijeme pasta se već skuhala pa je ocijedite i prebacite u tavu u kojoj ste pravili umak i miješajte dok se ne rasporedi ravnomjerno. Ostatak vode od kuhanja paste možete dodati ako vam umak bude previše gust.

Kada poslužite na pijat poškropite maslinovim uljem i dodajte malo soli i papra.

Želimo pomoći našoj regiji da pored turizma bilježi rast i u drugim, proizvodnim djelatnostima, a istovremeno vodimo brigu o očuvanju i unapređenju okoliša.