Povratak na ostale recepte

Špageti s inćunima, češnjakom i parmezanom

Špageti s inćunima, češnjakom i parmezanom

Vrijeme pripreme 30 min Broj porcija 4 osobe Težina pripreme Lagano

Sastojci

  • 0,5 kg špageta
  • 12 češnja čenjaka
  • 1 staklenka Canicula fileta slanih inćuna u maslinovom ulju 78 g
  • 3 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 jušna žlica sušenih čili pahuljica (ili jednostavno Canicula fileti slanih inćuna u maslinovom ulju s peperoncinima)
  • 200 g naribanog parmezana
  • sol, papar

Način pripreme

Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Pobrinite se da budu malo al-dente i nemojte iscijediti svu vodu iz lonca, neka ostane malo na dnu.

Isjeckajte češnjak na sitne, a inćune na veće komade.

U široki lonac zagrijte maslinovo ulje i na laganoj vatri miješajte nasjeckani češnjak, čili pahuljice i nasjeckane inćune.

Kuhajte sve dok češnjak ne omekša i inćuni se ne počnu topit - oko 2 min. Začinite sve s paprom, a soli dodajte po potrebi jer su inćuni sami po sebi slani. Kada je umak gotov u njega dodajte skuhane špagete zajedno s malo vode od kuhanja koju ste ostavili te pola naribanog parmezana.

Miješajte sastojke i nastavite to raditi sve dok se parmezan ne rastopi, a kada poslužite na pijat iskoristite ostatak parmezana za posipanje.

Lokalni ribari s kojima surađujemo svako nam jutro garantiraju najbolji ulov iz Jadranskog mora.